brittenkurt.reismee.nl

De ruige Westkust

(paar daagjes geen internetconnectie, vandaar met een beetje vertraging ...)

Vandaag trokken we verder naar het zuiden via de ruwe westkust. Al snel hadden we een stel rare vogels achter ons, die Weka's bleken te noemen. En, omdat ze er zo hongerig uit zagen, hebben we een boke met chocoaan 1 van hen afgestaan! Ter hoogte van Cape Foulwind vonden weeen kolonie zeehonden met ook heel wat jonge pups. Niets zo leuk als luieren in de zon! Laatste stop van de dag waren de Pancake Rocks. Deze rotsen hebben de vorm van gestapelde pannekoeken en bij hoogtij spuiten de golven hier bulderend door de ‘blowholes' naar boven.

Ondertussen zijn we al goed aangepast aan het Nieuw Zeelandse leven. We hebben al onze favoriete supermarktketen en zelfs al onze favoriete chips ! Leuk is wel dat je in de supermarkten helemaal niets zelf hoeft te doen (buiten betalen): alles wat je koopt, wordt netjes voor jou in zakken gedaan ... Zowel Britt als Kurt zijn ondertussen ook volledig gewend aan het links rijden, de 'one lane bridges', de eindeloze haarspeldbochten en de vele wegenwerken.Supergrappig vinden we de mensen die als job de hele dag bordjes met STOP en GO moeten omdraaien bij wegenwerken. Rode lichten moeten ze hier nog uitvinden....!

Reacties

Reacties

Oma en Opa

Wij zijn heel blij weer nieuws van jullie te vernemen. Fijn dat jullie beiden al zo goed autorijden in NZ. Een gletsjer is toch wel een indrukwekkende ijsmassa. Nog vele groeten en tot zaterdag!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!